Ons opwarmertje voor de Giro

 

 

 

Gran Fondo Rosa

Zondag 23 april 2016, reden we de Gran Fondo Rosa, deze tocht gaat voornamelijk over het parcours van de Giro die twee weken later start vanuit Nederland.
Er hadden zich in de voorbereiding 2 uit-ploegen gevormd, de Uit-slovers met 210 km en de Uit-slapers met 110 km. Marijn en ik hoorde bij de laatste en waren dan ook pas om 1030 aan de start. Het was koud een graad of 8 maar in de zon was het prima uit te houden. De entourage leek meer op een festivalterrein of Duits Bierfeest dan op een wielertocht, maar wel super gezellig en er was voor TC Oranje Nassau een eigen bier-tafel gereserveerd.

 

20160424_103047IMG-20160424-WA0000

Het fietsen begon voorspoedig met wel direct stevige klimmetjes zoals de Itailaanse weg. Wat met mooi weer begon, veranderde na een uurtje, het barstte volledig. Het was al niet warm maar nu werd het echt koud, afzien ten top met hagelbuien en natte sneeuw en temperaturen niet ver boven 0. Dit ging wel een uurtje door en liet mij ook even twijfelen of het wel zo’n goed idee was om te gaan. Al snel kwam er een stop waarbij we onbeperkt krentenbollen, repen, bananen en broodjes worst hadden gegeten, misschien wel teveel daar er na ons iemand kwam die bijna van zijn fiets werd geblazen omdat hij te mager werd! Gelukkig was het weer na de stop weer bijgedraaid en hebben Marijn en ik het daarna droog gehouden en hadden wij ieder geval een prima fietsdag.

Om 16h waren wij gefinisht en had ons het onfortuinlijke bericht bereikt dat Patrick over de kop was gegaan. Een rare drempel op een vreemde plek met slecht zicht tegen de zon in waren de oorzaak van de valpartij. Patrick heeft wel gewoon door kunnen fietsen en de fiets mankeerde niets, wel een scheur in het hagelnieuwe shirtje en flinke hoeveelheid blauwe plekken.

IMG-20160424-WA0019

Bij de Finish zeiden Marijn en ik, tegen elkaar, ach “de 160 hadden we toch ook wel gekund”, en ook dat is weleens lekker, om nog wat over te hebben. De bedoeling was dat de beide ploegen elkaar nog zouden ontmoeten bij de finish maar dat was helaas niet gelukt. Alleen Marco hebben wij nog even gezien, Theo, Karim en Patrick kwamen nog later binnen!
De meningen waren verdeeld over de tocht, het weer zat zeker niet mee, maar ik vond het toch zeker een belevenis die ik niet had willen missen.

Remco

Geef een reactie